fredag 24 februari 2017

Förstår du vad du läser? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-02-25 01:00

Beställ Christer Åbergs gripande bok DEN LÄNGSTA NATTEN 1 bok 179 kr + frakt 26 kr 3 böcker 179 kr/st gratis frakt 10 böcker 10 kr rabatt/bok 168 sidor, mjuk pärm. bok@apg29.nu | 070-935 66 96

Nyhetsbrev från apg29.nu


☑ Vill du avbeställa eller skriva upp dig för nyhetsbrevet går du hit: Nyhetsbrev | Apg29


Förstår du vad du läser?

Den frågan fick hovmannen av evangelisten Filippus då han läste ur Bibeln. Detta är en viktig fråga idag med tanke på att det råder ingen brist på informationen och skrivandet idag. 

Då tänker jag på all den så aldrig sinande floden av nyheter från tidningar, media, sociala media och "alternativ media". 

Kanske är frågan i dagens sammanhang helt fel ställd. Frågan borde kanske ha varit: Kan du lita på det du läser? 

I dagens medielandskap kan du tydligen inte lita på det du läser, och inte heller tro på det. Var och en verka ha sin egen agenda för det de skriver.

Nyligen hade USA:s president Donald Trump ett uttalande om Sverige och omedelbart gick propagandaapparaten igång genom att skriva långa propagandaartiklar hur det "egentligen" ligger till. 

Alla säger om varandra att de är "fake news". Ett nytt begrepp som säkert kommer läggas in i våra ordböcker i slutet av året.

Vad en sak ver kligen har visat när det gäller Donald Trump är att det inte går att lite på media. Aldrig någonsin har propagandaapparaten från etablissemanget varit så tydlig som i det senaste presidentvalet. 

Har du någon gång tvivlat på att det finns ett etablissemang och elit som vill styra världen så vet du det nu. Nej, det är ingen konspirationsteori. Konspirationen har avslöjat sig själv. 

Denna konspiration förbereder sig för fullt att kratta manegen för Antikrist som snart träder fram. Antikrist är en politisk och religiös ledare som sätter sig i Jesu ställe och påstår sig vara en Messias (eller Kristus).  

Jesus själv säger i Bibeln att många falska Messias ska komma i den sista tiden. Och falskas av dem alla är Antikrist som träder fram innan Jesus kommer tillbaka.

Men nu ska jag gå tillbaka till hovmannen som läste ur Bibeln och frågan som Filippus ställde: Förstår du vad du läser?

Ska vi verkligen förstå den tid vi lever i behöver vi läsa B ibeln. Bibeln säger en hel del om den tid vi! nu lever i. Profetia efter profetia går i fullbordan mitt framför våra ögon. Det råder inget tvivel. Vi lever i den sista tiden och snart kommer Jesus igen.

Men vi behöver läsa i bibeln av en annan anledning: Vi behöver andlig mat för dagen. Vi behöver fyllas av Bibelns ord som är Guds eget än denna nyhetsflod som inte kan tillfredsställa din själ.

En dag kommer nyhetsfloden ta slut men Jesu Ord kommer alltid att bestå!

Bibeln kan du lita på. Bibeln kan du tro på. Bibelns Ord är sanningen, men medias ord har nu många gånger visat sig att vara "fake news".

Det berättas att den amerikanske evangelisten Lester Sumrall skulle hälsa på en annan legendarisk evangelist, Smith Wigglesworth. Då pekade Wigglesworth på tidningen som Sumrall hade under armen och sa:

- Den synden kommer du inte in med här!

Smith Wigglesworth läste ingentin g annat än Bibeln. Och så var han också mycket använd av Gud. Många blev frälsta och botade - dessutom blev flera döda uppväckta.

Det är dags att vi tar fram Bibel-boken och börja läsa ur den, än att lita på "den synden" som många gånger har visat sig att vara "fake news".

Förstår du vad du läser?


Christer Åberg

www.apg29.nu


Kontakt: Christer Åberg ☏ 070-935 66 96 ✉ christer.aberg@apg29.nu

BANKKONTO: 8169-5,303 725 382-4 | SWISH: 070 935 66 96

DELA DETTA MEJL TILL DINA VÄNNER OCH BEKANTA!

☑ Vill du avbeställa eller skriva upp dig för nyhetsbrevet går du hit: Nyhetsbrev | Apg29

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar